loading...
Legfrisseb receptek:

Marlenka


HOZZÁVALÓK
A krémhez:  3-4 evőkanálnyi porcukor, vagy méz
34 dkg cukrozott sűrített tej
1 kiskanál rum
6-8 dkg sótlan földimogyoró
30 dkg Rama
A tepsi kikenéséhez:
finomliszt
2 dkg Rama
A tésztához:
24 dkg finomliszt
fél kiskanál mézes sütemény fűszerkeverék
1 csomag sütőpor
2 csomag Vaniliacukor
24 dkg kristálycukor
6 darab tojás
12 dkg Rama
A tetejére:
3-4 dkg sótlan földimogyoró
2 evőkanál méz




ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük. Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsorgatjuk. A sütőport és a mézes fűszerkeveréket összekeverjük a liszttel, az előzőekhez adjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A massza felét egyenletesen egy Ramával kikent, belisztezett nagy tepsiben elsimítjuk. Nem kell megijedni attól, hogy vékony lesz, mert a sütőportól megnő és amúgy sem kellenek vastag lapok a süteményhez. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 10-12 percig sütjük. A maradék masszából még egy vékony tésztalapot sütünk ugyanígy. A töltelékhez a sűrített tejet serpenyőbe tesszük és közepes lángon, kevergetve kb. 10 percig főzzük. Akkor jó, ha egy kicsit besűrűsödik, a benne lévő cukor pedig egy kicsit karamellizálódik, világosbarnára festve az egészet. Hűlni hagyjuk. A puha Ramát először magában keverjük habosra, majd apránként hozzáadjuk a külön kikevert sűrített tejet is. A mézzel, a rummal, és a durvára vágott mogyoróval ízesítjük. A kisült lapokat félbevágjuk, majd a krémmel egymásra rétegezzük úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. A tetejére durvára vágott mogyorót szórunk, vékonyan pedig mézet csurgatunk rá. Letakarva behűtjük pár órára, hogy az íze összeérjen.