loading...
Legfrisseb receptek:

Tükörtojás, a sütemény


Hozzávalók:
A piskótához:
10 dkg margarin
10 dkg cukor
2 egész tojás
2 evőkanál liszt
1 csoamg sütőpor
A krémhez:
3 csomag vaníliás pudigpor
9 dl tej
8 evőkanál cukor
6 dl tejföl
A tetejére:
2 doboz barackkonzerv
1 csomag zselatin





Elkészítés:
A krémhez a pudingokat a tejjel és a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a tejfölt.
A piskótához a hagyoműnyos módon piskótatésztát készítünk, amit kikent, lisztezett tepsibe simítunk. A nyers tésztára kenjük a krémet, és előmelegített sütőben így sütjük meg.
Megvárjuk, míg kihűl, akkor felezett barackokkal kirakjuk úgy, hogy mikor szeleteljük, minden szeletre egy barack essen. A barack levét felforraljuk, feloldjuk benne a zselatint, ráöntjük a tésztára. Hűtőbe téve megvárjuk, míg megdermed teljesen, majd szeleteljük, és önmagában vagy tejszínhabbal kínáljuk.


Forrás: mindmegette.hu