loading...
Legfrisseb receptek:

csokis-vaníliás réteges finomság



Guszta, ízletes, csábító. Az ízek tökéletes harmóniáját tapasztalhatod meg, ha megkóstolod ezt a sütit. Kár lenne kihagyni :-)



Hozzávalók:



Tészta:
120 g apróra vágott dió
45 g kristálycukor
60 g vaj
120 g liszt

Sajtkrémes bevonat:
200 g lágy krémsajt
120 g porcukor (60 g, ha nem szereted a nagyon édeset)
2,5 dl habtejszín

Vanília puding:
1 zacskó instant vanília puding
6 dl tej (ha sűrűbbet szeretnél, akkor 4,5 dl)

Csoki puding:
1 zacskó instant csoki puding
6 dl tej (ha sűrűbbet szeretnél, akkor 4,5 dl)

Legfelső réteg:
4,5 dl habtejszín
csoki forgács




Elkészítés:


180 fokra melegítjük elő a sütőt.
Sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm x 30 cm-es sütőtálat.
Egy keverőtálban összemixeljünk a tészta összes hozzávalóját, majd, ha összeállt a massza, jól belenyomkodjuk a sütőtálba.
Nagyjából 20 percig sütjük.
A vaníliapudingot elkészítjük a csomagoláson olvasott instrukciók szerint.
A csokipudingot is elkészítjük a csomagoláson olvasott instrukciók szerint.
Egy tálban összemixeljük a habtejszínt, a cukrot és a krémsajtot. Addig mixeljük, amíg laza állagú nem lesz.
Kihűtjük a tésztát. A krémsajtos réteget a tésztára öntjük. Erre jön a csokis réteg, majd a vaníliás. Mindezt megkoronázzuk a tejszínhabos masszával és megszórjuk csoki forgáccsal.
Pár órán keresztül a hűtőben tároljuk, hogy kicsit összeérjenek az ízek.



Forrás:ketkes.com