loading...
Legfrisseb receptek:

Rakott mákos






Hozzávalók:


A mézes lapokhoz:

25 dkg liszt
10 dkg cukor
1 evőkanál méz
5 dkg margarin
1 tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál tej
A mákos piskótához:
15-20 dkg cukor
15 dkg liszt
1 tojás
1,5 dl tej
5 dkg olvasztott zsír
fél csomag sütőpor
15 dkg mák (lehet őröletlen is)
A krémhez:
15 dkg cukor
2 csomag vaníliaízű pudingpor
5 dl tej
25 dkg margarin







Elkészítés:


A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütök, majd hagyom kihűlni. A mákos piskótához a tojássárgáját habosra kavarom a cukorral,tejjel,zsírral és a mákkal. A fehérjét kemény habbá verem és óvatosan belekeverem a mákos masszát a sütőporral és a liszttel. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe simítom a masszát és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm. A krémhez a pudingot a cukorral, tejjel alaposan kikeverem, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzöm. Ha kihűlt a krém hozzákeverem a margarint is. Az egyik mézes lapot tálcára teszem, a krém felét rákenem, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedem. A tetejét megszórom porcukorral